”Vi vill ta innerstan till förorten”

Sur Å Deg är ett stenugnsbageri som bakar med surdeg och säljer alla typer av bröd, kaffebröd, bakelser och tårtor i egna caféer runt om i Stockholms förorter. Vi är ett hantverksbageri som sätter hög vikt vid kvalitén på de produkter vi tillverkar. För att kunna hålla kvalitén ser vi också till att våra bagare har rätt förutsättningar bl a en luftig och stor arbetsyta samt att vi bara använder de bästa råvarorna. Det är viktigt för oss att hålla ett varierat produktsortiment och tycker det är kul med nya innovationer.

Historien om SurÅdeg startade 2016 med fokus att ta innerstadskvaliteten till förorten. Med andra ord – det som finns i stan ska man även kunna erbjudas i förorten. Enligt oss själva ligger vi i absoluta toppskiktet av det bröd som produceras i Stockholm. Vi har idag fyra konditorier – Tumba, Huddinge, Farsta och Tyresö. Varje konditori har sin egen stenugn där brödet bakas inför besökarna. Doften av nybakat bröd tillsammans med den visuella upplevelsen ger besökaren en smak av den verklighet vi lever i.

”Bara dem bästa råvarorna platsar hos oss”

Peter Green, grundare av SurÅdeg